Nyt debatindlæg om byer til flere ældre /ultimo 2017

Hvordan omstiller byerne sig til flere seniorer? Og hvorfor er det en win/win med helhedsorienterede, aldersvenlige byer?

Læs det aktuelle indlæg Skab byer, som vi kan blive gamle i sammen, fra Altinget den 14. december 2017.

Eller læs en længere version, fra Alder 3.0 den 17. november 2017.

Indlæggene er baseret på projektet bag bysenior.dk 
Her deler vi et udpluk af indsigter, resultater og bystrategiske anbefalinger fra videns- og udviklingsprojektet, der er iværksat for at stille skarpt på den voksende seniorbefolkning, der bor i – og tilflytter – de store danske byer.

Udviklingen kræver fokus og fremsyn hos bykommuner, der skal planlægge bæredygtig omstilling af fysiske, sociale og økonomiske strukturer til et befolkningsbillede i forandring. En forudsætning for at kunne planlægge med fokus på flere byboere 65+ er naturligvis viden. Og den er sparsom, tiltrods for en udvikling, der længe har været kendt.

Formålet for projektet har derfor været at skabe ny viden om seniorers hverdagsliv i byen og deres brug og oplevelser af byens rum, lokalområder, tilbud og fællesskaber.

Platformen er etableret for at dele og videreudvikle viden og indsatsområder sammen med andre professionelle, der arbejder med aldersvenlige byer. Kontakt gerne Caroline, hvis du vil høre mere, ønsker at kickstarte en omstilling i din by eller er på udkig efter samarbejdspartnere.

Se også pressemeddelelse udsendt den 9. maj 2017 i samarbejde med Realdania.

Under Aarhus Festuge ultimo august deltog Caroline med Bysenior i en debat om seniorbofællesskaber arrangeret af Jyske Bank. Her lavede P4 Østjylland et lille indslag med Caroline og Eigil, der bor i et stort seniorbofællesskab i Aarhus Midtby, om hvordan boligformen kan forebygge ensomhed.