Case: Derfor smider vi mad ud

Derfor smider vi mad ud

Coop ønsker at sætte fokus på madspild i danske forbrugeres hverdag og efterspørger ny viden. Nueva besøger og taler med en række husstande og følger madens vej og “økosystemer” til en stor del af forskellige grunde ender i affaldsspanden.

Madspild er et stort klima- og miljøproblem. Det er dog sjældent noget forbrugerne forbinder med madspild. FDB ønsker derfor at undersøge forbrugeropfattelser og adfærd i forhold til madspil, så der kan sættes målrettet ind.

Nueva udarbejder en antropologisk analyse baseret på feltstudie hos seks danske husstande. Tilgangen giver mulighed for at se og forstå madspild i forbrugerens sociale kontekst og dagligdag.

En vigtig konklusion fra analysen er, at forbrugeren er motiveret for at reducere spild af mad, men at mange faktorer spiller ind, når fødevarer alligevel ender i skraldespanden. Her har dagligvarebutikkerne bl.a. en rolle i forhold til tiltag, der kan påvirke forbrugsmønstre.

Rapporten indeholder også anbefalinger til forbrugerrettet kommunikation, inddragelse og initiativer, der kan motivere til at reducere madspild.

Se hvordan Coop siden har fokuseret på madspild og hent rapporten her.