Case: Opdyrk det rekreative potentiale på supercykelstier

Opdyrk det rekreative potentiale på supercykelstier

Region Hovedstaden, 22 kommuner og sekretariatet for Supercykelstier udvikler nye superruter og vil have undersøgt pendlernettets rekreative potentiale. Det samarbejder vi med 1:1 Landskab om.

Hovedstadsregionen skal udvikle sig til verdens bedste cykelregion. Det er visionen for de såkaldte Supercykelstier, som er et pendlerrutenet for cyklister, der skal etableres i bl.a. hovedstadsområdet. Nettet skal kendetegnes ved at give cykelpendlere mulighed for at tage den hurtigste vej fra A til B og på den måde fungere som en seriøs konkurrent til både bilisme og offentlig transport. Se mere om Supercykelstierne her.

Sammen med landskabsarkitekterne fra 1:1 Landskab arbejder Nueva med ruternes rekreative potentiale ved at udforske særligt én af de kommende ruter. Her involverer vi både brugere og interessenter for at åbne nye tilgange og perspektiver.

Den undersøgte rute går igennem både grønne områder og varierende byområder. I et omfattende idékatalog analyserer og beskriver vi, hvordan det iboende potentiale kan fremhæves med forholdsvist få virkemidler for at højne herlighedsværdien og tiltrække flere brugere.